Met kunst werken aan herstel

 

Ik ben een van de kunstenaars van het kunstenaarscollectief Shadows United. We zijn onderdeel van Formaat, de werkplaats voor participatieve kunst in Delfshaven. Bij Formaat denken we na over de samenleving, machtsstructuren en ongelijkheden. Een van de vormen waarmee we werken is die van het Schaduw Theater; een eeuwenoude vertelvorm. Met lichtbronnen achter een wit doek creëren we een nieuwe ruimte waarin donker en licht naast elkaar bestaan. De gelaagdheid van kleuren en beelden helpen de kijker te verleiden om langer kijken naar beelden waarin de realiteit van overleven, strijd en trauma’s van ongedocumenteerd leven langzaam zichtbaar wordt.

Shadows United Rotterdam

 

Alle zintuigen worden aangesproken en de kijker ontwikkeld een gelaagd begrip over de wereld waarin deze groep (over)leeft. Het werken achter het doek, in het donker, omringd door kleuren en prachtige muziek blijkt heel kalmerend en herstellend te werken. Het zenuwstelsel komt tot rust. De overlevingsstand kan even uitgeschakeld worden. We blijken in staat tot nieuwe dingen, nieuwe ontdekkingen en ervaren onverwachte schoonheid, zelf gecreëerd. Deze prachtige kunst is te koop. Hier ziet u een greep uit ons aanbod. Momenteel zijn we druk bezig met het ontwikkelen van educatief materiaal rondom ongedocumenteerdheid. Ook kunnen we workshops verzorgen. Neem gerust contact met mij op als u meer wil weten.

Anita van Ast

 

Mijn naam is Anita en mensen zijn voor mij een grote inspiratiebron. Vooral hun ontwikkeling in relatie tot anderen intrigeert mij. Het oefenen van verbeeldingskracht en het herontdekken van de eigen creatieve vermogens kan ons helpen patronen te doorbreken, oordelen uit te stellen en nieuwe richtingen te ontdekken. Dat vraagt moed.

Ik maak graag kennis met je. Lees meer over mij op LinkedIn. Bel/app mij op 0640731527 of mail naar info@anitavanast.nl.

trainer.coach.blauwe aap

trainer.coach. blauwe aap