Systemisch werk

 

Systemisch werk is een effectieve werkvorm om bewust te worden van je eigen gevoel en wat er speelt in het systeem waar je onderdeel van bent, of dat nu je gezin, je familie van herkomst of de organisatie is waar je werkt. Waarom voel je je verstrikt in bepaalde situaties? Wil je onderzoeken wat niet stroomt en vooral waarom het niet stroomt dan is deze methode bij uitstek geschikt. 

 

Alle leden van een sociaal systeem zijn met elkaar verbonden door een collectief geheugen, waar de geschiedenis van dit systeem ligt opgeslagen. Door dit systeem in beeld te brengen (een opstelling noemen we dit) wordt het onbewuste krachtenveld in jezelf en van jouw plek in het systeem in beeld gebracht. Dit betekent dat het nu zichtbaar is en dat je het ook kunt voelen. Hiermee wordt je je bewust van dat wat onbewust nog altijd een sterke invloed op je heeft gehad. Een opstelling kan met behulp van een groep deelnemers, maar kan ook in een één-op-één setting. Ik gebruik dan andere manieren om je vraag in beeld te brengen.

 

Ik ben opgeleid bij  Hylke Bonnema (jaaropleiding systemisch werk, familie en organisatie opstellingen) en ik werk al geruime tijd samen met Ariane Grigo en Chris Hollanders op het gebied van systemisch en lichaamsgericht werk.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op.

Discriminatie
Weerbaarheid
Ongewenst gedrag
International work

Van Ast Training en Advies ©

Alle rechten voorbehouden. Copyright 2022

 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring Webdesign Internetbureau Antum