Weerbaarheid

Weerbaarheid voor kinderen en jongeren 

 

Sterk Staan is ons Rots & Water programma over weerbaarheid voor kinderen en jongeren. Het programma zet in op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen van pesten en seksueel geweld en het vergroten van weerbaarheid. Door je eigen rust te vinden en je kracht te beheersen en te ontdekken leer je weerbaar te zijn. Leerlingen ervaren in ons programma hoe het is om sociaal onder druk te staan en hoe je fysiek en mentaal sterk kunt zijn. De basis van het Rots en Water werk is leerlingen leren centreren en gronden. Dat betekent heel simpel gezegd sterk staan en bewust ademen. In plaats van handelen vanuit emotie leren leerlingen een bewuste keuze te maken. Een vaardigheid die ze hun hele leven kunnen gebruiken. Het is wetenschappelijk bewezen dat de psychofysieke methodiek van Rots en Water werkt. 

 

Voor meer informatie over het Sterk Staan programma kinderen en jongeren kunt u vrijblijvend contact opnemen.

 

Trainingen weerbaarheid & omgaan met discriminatie

 

Gevoelens van uitsluiting en discriminatie vormen een serieuze belemmering voor participatie. De ervaring leert dat leren omgaan met uitsluiting en discriminatie in korte trajecten van trainingen, cursussen en voorlichtingen niet voldoende aan bod komen. Uitsluiting en discriminatie gaan over zaken die mensen erg diep raken. Zij vormen een aanval op de sociale positie en op het zelfbeeld. Het is om deze reden dat Marzieh Dadvar en ik jaren geleden de driedaagse training weerbaarheid en omgaan met discriminatie voor vluchtelingen hebben ontwikkeld. Hierbij is onze invalshoek niet alleen het wettelijk verbod op discriminatie, maar vooral ook het vergroten van weerbaarheid en het tegengaan van slachtoffergedrag.

 

De trainingen worden al jaren met veel succes gegeven. In grote steden, maar ook in kleine steden en dorpskernen. Van Ast Training & Advies geeft deze training in samenwerking met met haar vaste partner en mede ontwikkelaar van de training Marzieh Dadvar, met ruime ervaring in het trainen van mensen met een vluchtelingen- of migranten-achtergrond. Zij kwam zelf als vluchteling naar Nederland.

 

 

Natuurlijk kan ik u nog veel meer vertellen over het programma van deze trainingen. Neem gerust contact op.

De trainers en een deelnemer aan het woordBekijk onderstaande video van 11 minuten over de training 'Discriminatie? Deal with it!' gemaakt door een van onze opdrachtgevers:

Discriminatie
Weerbaarheid
Ongewenst gedrag
International work

Van Ast Training en Advies ©

Alle rechten voorbehouden. Copyright 2021

 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring Webdesign Internetbureau Antum