Ongewenst gedrag

Pesten, intimidatie, (verbale) agressie en discriminatie: allemaal uitingen van ongewenst gedrag. Herkent u dit binnen uw bedrijf, de sportvereniging of in het klaslokaal? En wilt u hiermee aan de slag? Ik kan u helpen om bewustwording van ongewenst gedrag te vergroten en hiervoor handelingsvaardigheden aan te leren en in praktijk te brengen.

 

Leren omgaan met ongewenst gedrag

Van Ast Training & Advies helpt bij het aanpakken van ongewenst gedrag. Samen denken we na over de beste methode om het gedrag in de specifieke situatie te veranderen. Dit kan met korte workshops of langer lopende trajecten. Het hangt helemaal af van de wensen en behoeften om te komen tot respectvolle omgangsvormen. Van Ast Training & Advies werkt samen met een aantal vaste partners. Een van deze partners is mr. Margriet Maris, een ervaren vertrouwenspersoon en mediator met specifieke kennis en kunde op het terrein van discriminatie en ongewenst gedrag. Ariane Grigo is een andere vaste partner. Zij heeft ruime ervaring in persoonlijke en bedrijfscoaching. 

 

Ik maak graag een afspraak om de mogelijkheden te bespreken voor het nastreven van respectvol gedrag. Hieronder vindt u een goed voorbeeld van gemaakte stappen bij een voetbalvereniging, waar we de spirit tot in de harten van spelers en supporters willen raken.
Neemt u ook de eerste stap?

Werk maken van Waarden en Normen bijvoorbeeld bij voetbalvereniging VV Spirit

Ik ben actief betrokken bij de opzet van de Waarden- en Normen Commissie van VV Spirit en heb momenteel nog steeds zitting in de commissie. Dit doe ik overigens als vrijwilliger. Deze commissie is niet opgericht omdat er sprake was van grote incidenten, maar juist om een aantal stappen voor te zijn. VV Spirit is een groeiende club met steeds meer een sociaal-maatschappelijke functie en een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De commissie heeft de taak incidenten te voorkomen, te signaleren en aan te pakken. Een mooi streven, omdat waarden en normen een zaak zijn die ons allen aangaat en voortdurende aandacht vraagt.

Gecertificeerd door Rots en Water: effectief programma voor onderwijssector

Sinds april 2016 ben ik ook een gecertificeerd Rots en Water trainer. Rots en Water is een sterk programma voor scholen om kinderen en jongeren hun kracht en hun rust te leren vinden. Zo leer je hoe je weerbaar kunt zijn, door je eigen kracht te beheersen. Daardoor ben je in staat om met psychische en fysieke (groeps)druk om te gaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat de methodiek van het Rots & Water Instituut NL effectief is. Een waardevol certificaat dus voor mijn trainingen binnen het onderwijs.

Discriminatie
Weerbaarheid
Ongewenst gedrag
International work

Van Ast Training en Advies ©

Alle rechten voorbehouden. Copyright 2022

 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring Webdesign Internetbureau Antum