Over Anita

"Kijken met een mensgerichte blik"

 

Ik ben Anita van Ast. Een zelfstandige professional met een passie voor mensenwerk. Alles draait immers om mensen. Los van werkervaring is mijn open, onderzoekende en oplossingsgerichte instelling de kracht van Van Ast Training & Advies. Dit komt goed van pas bij het ontwikkelen van trainingsprogramma’s op maat. In mijn werk weet ik partijen te enthousiasmeren en te versterken. Daarmee ben ik in staat een brug te slaan tussen alle betrokkenen. Dit doe ik met een groot scala aan creatieve en participatieve werkvormen.

 

Benut lerend vermogen

Groepsprocessen en het faciliteren van het lerend proces laten mij genieten. Dat faciliteren van leerprocessen verzorg ik bij diverse groepen. Zo kan het zijn dat ik de ene dag met havenmedewerkers aan de slag ga en de volgende dag met vluchtelingen. Niet alleen in Nederland, maar soms ook in Europa en daarbuiten. Al die verschillende groepen hebben hun eigen lerend vermogen. Het is de kunst om trainingen zo in te richten dat dit zo volledig mogelijk wordt benut.

 

Kunst van trainen

Met zo'n 20 jaar werkervaring op het terrein van discriminatie, diversiteit en empowerment ben ik een ervaren trainer. Ik heb mij in zowel binnen- als buitenland ontplooid. Daarbij heb ik een tijd in Engeland gewoond en gewerkt. Uitgeleerd ben ik nooit. Wilt u meer weten over mijn CV? Dan nodig ik u uit om mijn profiel op LinkedIn te bekijken.

 

In mijn vak staat elkaar echt ‘verstaan’ centraal. Persoonlijk contact zegt daarbij natuurlijk meer dan een website.
Ik maak dan ook graag kennis met u!

Leven en werken gaan hand in hand

Mensen zijn voor mij een grote inspiratiebron. Vooral hun ontwikkeling in relatie tot anderen intrigeert mij. Mijn achtergrond als maatschappijhistorica maakt dat ik tegelijkertijd geïnteresseerd ben in de verbanden tussen actuele thema’s en de ontwikkelingen uit het verleden. 

 

Telkens keert hierbij voor mij de vraag terug of we werkelijk zien wat er is en welke positie wij zelf innemen. Het oefenen van verbeeldingskracht en het herontdekken van de eigen creativiteit kan helpen patronen te doorbreken, oordelen uit te stellen en nieuwe ideeën te bedenken. Creativiteit loopt als een rode draad door mijn werk en leven heen. 


Een krachtige uitspraak van Augusto Boal, de Braziliaanse theatermaker en grondlegger van het theater van de onderdrukten, die mij nauw aan het hart ligt, is:

 

"To be a citizen of society is not merely to live in it, but to transform it"

Discriminatie
Weerbaarheid
Ongewenst gedrag
International work

Van Ast Training en Advies ©

Alle rechten voorbehouden. Copyright 2022

 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring Webdesign Internetbureau Antum